ادامه گفت‌وگو با رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درباره وضعیت، وظایف و چالش‌های حوزه سلامت دیجیتال ایران:

وزارت بهداشت به‌دنبال تولید سامانه نباشد

تاریخ: 26 آبان 1403
شناسه: 971

به نظر شما، سلامت الکترونیک چقدر می‌تواند در کاهش بار مراجعه حضوری به مراکز درمانی تأثیرگذار باشد و وزارت بهداشت چقدر از این ایده به خصوص بعد از کرونا استقبال می‌کند؟

دوراپزشکی یا پزشکی از راه دور یک ابزار بسیار کارامد در حوزه سلامت الکترونیک است. به وسیله این ابزار می‌توان برخی از ویزیت‌ها یا پیگیری‌ها را از راه دور انجام داد. البته این موضوع به این معنی نیست که همیشه می‌توان از آن استفاده کرد و در بسیاری از موارد باید بیمار معاینه شود. البته ابزارهای دوراپزشکی در حال پیشرفت هستند تا بتوان برخی از معاینه‌ها را به صورت غیرحضوری انجام داد. تاکنون ابزارهایی برای این کار در کشور تولید شده که از جمله آنها می‌توان به تله سونو (سونوگرافی از راه دور) اشاره کرد.

فکر می‌کنید سیستم هلث‌تک چقدر در پیشگیری از درمان می‌تواند موثر باشد؟

قطعا می‌تواند تاثیرگذاری جدی از طرق مختلف داشته باشند. در نظام‌های الکترونیک این امکان وجود دارد که وقتی سررسید یک خدمتی فرا می‌رسد و ممکن است شهروند مراجعه نکند، اخطارها داده ‌شوند تا پیگیری فعال صورت بگیرد. مثلا زمانی که موعد واکسیناسیون یک کودک فرا می‌رسد به مادر یادآوری می‌شود که آن را پیگیری کند. این دست اقدامات مربوط به پیشگیری، درصورتی موفق می‌شود که سلامت الکترونیک به تمام جمعیت تحت پوشش توجه کند و آنها را در نظر بگیرد.