شعبه دوم پلنت؛ محلی برای اتصال اکوسیستم نوآوری و کسب‌وکارهای کشور

تاریخ: 22 دی 1403
شناسه: 1006

مرکز نوآوری پلنت با افتتاح شعبه دوم خود در نمایشگاه بین‌المللی تهران، فضایی دو هزار متری را برای حمایت از استارت‌آپ‌ها و فریلنسرها ایجاد کرد.

به گزارش روابط عمومی پلنت، در مراسم افتتاحیه این شعبه که ۱۸ دی ماه برگزار شد، ایمان ارسطو، مدیرعامل پلنت به همراه ارشد حسینی، مدیر شتابدهی و سرمایه‌گذاری این شرکت به تشریح اهداف و برنامه‌های این مجموعه پرداختند.

پلنت که از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را در کارخانۀ نوآوری آزادی آغاز کرده، به عنوان یکی از پیشگامان اکوسیستم نوآوری و شتابدهنده‌های برتر کشور شناخته می‌شود. این مرکز با هدف توسعه استارت‌آپ‌های اکوسیستم نوآوری کشور و ایجاد ارتباط میان آنها و فعالان صنعت بیمه، اقدام به راه‌اندازی این فضای جدید کرده است.

فضای کار اشتراکی جدید پلنت که در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران احداث شده، از امکانات و بخش‌های متنوعی از جمله فضای اشتراکی، سالن آمفی‌تئاتر با ظرفیت 200 نفر، دفاتر اختصاصی و ... برخوردار است و به دنبال گسترش همکاری‌های بین‌المللی و ایجاد بستری برای هم‌افزایی در اکوسیستم نوآوری کشور است.

این مرکز نوآوری تلاش دارد با ایجاد ارتباط میان استارت‌آپ‌ها، فریلنسرها و فعالان حوزه مالی و بیمه‌ای، زمینه‌ای مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارهای نوپا فراهم کند.

گفتنی است، پلنت با افتتاح این شعبه جدید، گام مهمی در راستای تحقق چشم‌انداز خود برای توسعه اکوسیستم نوآوری کشور برداشته است.

ایمان ارسطو: پلنت در حوزه‌های مختلفی که مستقیماً با زندگی مردم در ارتباط است، فعالیت می‌کند.

ایمان ارسطو در مراسم افتتاحیه این مرکز که در فضایی به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع راه‌اندازی شده است، این اقدام را پیوندی میان اکوسیستم نوآوری و بزرگترین ویترین کسب و کار کشور عنوان کرد.

مدیرعامل پلنت با اشاره به جایگاه این مجموعه در میان شتاب‌دهنده‌های کشور گفت: «در حال حاضر پلنت در ارزیابی‌های صورت گرفته، از میان حدود 100 شتابدهنده، رتبه سوم شتابدهنده‌های برتر کشور را به خود اختصاص داده است.»

وی با اشاره به زمینه‌های فعالیت این مرکز افزود: «پلنت در حوزه‌های مختلفی چون خدمات بانکی، مالی، پرداخت، بیمه و فناوری‌های بیمه که مستقیماً با زندگی مردم در ارتباط است، فعالیت می‌کند.»

ارسطو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش مهاجرت نخبگان، اکوسیستم نوآوری را به فرودگاهی برای نخبگان تشبیه کرد و گفت: «متأسفانه بزرگ‌ترین خانه نخبگان که همان اکوسیستم نوآوری است، به فرودگاه نخبگان نیز تبدیل شده و اولین ایستگاه رفت‌وبرگشت نخبگان همین اکوسیستم است.»

مدیرعامل پلنت همچنین درباره ارتباطات بین‌المللی استارت‌آپ‌ها پیشنهاد داد به جای اختصاص یارانه برای شرکت در نمایشگاه‌های خارجی، سرمایه‌گذاری برای جذب شرکت‌های بین‌المللی به اکوسیستم ایران صورت گیرد.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت همکاری در فضاهای کار اشتراکی خاطرنشان کرد: «در اکوسیستم نوآوری، اشتراک منابع، همکاری و منافع مشترک در اولویت قرار دارد و نه رقابت.»

ارشد حسینی: هم‌افزایی یک عنصر حیاتی است که بدون رسیدن به ادراک مشترک امکان‌پذیر نیست

ارشد حسینی، مدیر سرمایه‌گذاری و شتاب‌دهی پلنت در مراسم افتتاحیه شعبه دوم این مرکز، به تشریح چالش‌های اصلی اکوسیستم نوآوری کشور و درس‌آموخته‌های خود در این حوزه پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پلنت، حسینی در این مراسم مهمترین چالش‌های اکوسیستم نوآوری را نیاز به نهادسازی، کمبود منابع مالی، بحران نقدینگی و ضرورت همکاری و هم‌افزایی عنوان کرد.

وی با اشاره به تجربیات چندساله خود در این حوزه افزود: «صبر، نیاز به دیده شدن، انتهای نامشخص و همکاری با نسل زد از مهمترین درس‌آموخته‌های من در این مسیر بوده است.»

مدیر سرمایه‌گذاری پلنت در خصوص چالش نیروی انسانی در اکوسیستم نوآوری گفت: «متأسفانه امروزه سازمان‌ها و شرکت‌ها صرفاً به دنبال نیروهای باتجربه و آماده هستند و ضرورت پرورش نیروهای کم‌تجربه را فراموش کرده‌اند.»

حسینی با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی در اکوسیستم نوآوری خاطرنشان کرد: «هم‌افزایی یک عنصر حیاتی است که بدون رسیدن به ادراک مشترک امکان‌پذیر نیست. بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل فقدان این ادراک مشترک، مسیرشان را از هم جدا کرده‌اند.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد کرد که هزینه‌های کلان تبلیغات کم‌اثر به سمت حمایت از استارت‌آپ‌ها هدایت شود.

مدیر شتاب‌دهی پلنت در پایان با تأکید بر اینکه تولید سود، هدف نهایی هر کسب‌وکاری است، به استارت‌آپ‌ها توصیه کرد: «بلندپروازی باید با تاکتیک‌پذیری همراه باشد و استارت‌آپ‌ها نباید از جدی گرفته نشدن در مراحل اولیه ناامید شوند، زیرا بسیاری از ایده‌های بزرگ در ابتدا مورد تردید قرار گرفته‌اند.»

گفتنی است، حسینی با وجود اشاره به چالش‌های متعدد، بر این باور است که اکوسیستم نوآوری ایران ظرفیت‌های بالقوه زیادی برای رشد و توسعه دارد.